WandelpadTerrasVijver  

Wonen in Huis 45

Wonen, is de plek waar je verblijft...

Huis 45 is rustig gelegen, niet ver van de dorpskern. Er kunnen 29 bewoners verblijven op een eigen kamer. Die kan je inrichten naar eigen smaak, maar er is ook basismeubilair voorzien. Voor hen, die meer zorg nodig hebben, zijn er een aantal aangepaste kamers.
Er zijn binnen de voorziening ook 2 studio's voor diegene die wat meer zelfstandig zijn.

Er zijn gemeenschappelijke ruimtes: een moderne eetruimte, waar er samen getafeld kan worden, een salon waar je 's middags en 's avonds elkaar kan ontmoeten. Op warme zomeravonden kan je gezellig nagenieten op het terras. Enkele kleine eethoeken geven wat meer rust. Hier kan je ook bezoek ontvangen.

Onze livingOns terrasOnze binnentuin

Voor wie graag zelf iets klaarmaakt is het steeds mogelijk dit uit te proberen in de oefenkeuken.


Wonen in de nabijheid van Huis 45

Daarnaast zijn er 6 studio's in de dorpskern. Deze zijn ruimer dan de kamers, er is hier geen nachtbegeleiding aanwezig. Een zekere mate van zelfstandigheid is hiervoor vereist.

Onze studioOnze keuken

Logeren in Huis 45

Wie onverwacht wat extra ondersteuning nodig heeft, kan bij ons logeren voor een beperkte tijd, indien er vrije plaatsen zijn.
Voor meer informatie betreffende tijdelijk logement, contacteer onze maatschappelijk werkster.


Wonen, is de plek waar je thuiskomt...

De woonploeg ondersteunt het wonen in de voorziening, de lichamelijke zorg, uitbouw van het sociaal netwerk en de vrije tijd. Er is steeds een begeleider stand-by om onverwachte zaken op te vangen en zo de continu´teit te garanderen.
De nachtbegeleiding verzorgt permanentie 's nachts.


Medische verzorging
Als je ziek bent of wat meer verzorging nodig hebt kan je steeds beroep doen op onze verpleegkundigen, jouw huisarts, thuisverpleging en paramedici.

een relaxatiebad onze badkamer

Sport en beweging

Je kan kiezen voor een lichaamsactiviteit die je leuk vindt: wandelen, fitness, zwemmen, tandemfietsen, sherborne, stoelengym zijn een greep uit ons actieve aanbod. Beweging vinden wij belangrijk: het bezorgt je een ontspannen gevoel, verhoogt je energiepeil en je gaat vanzelf minder piekeren.

In groep bewegen Relaxatiemoment

Vrije tijd

Er is een waaier aan culturele uitstappen, muziek- en toneelopvoeringen tot een cafÚbezoekje of eens lekker gaan eten. Ook in huis zorgen we voor ontspannende activiteiten: een kwis, samen zingen, een poŰzie-avond, een optreden...

Optreden Wak maar Proper Optreden van een koor Zangavond

Vakantie

Een passende vakantiebestemming zoek je samen met je begeleider. Tijdens de zomermaanden worden tal van uitstappen en activiteiten aangeboden.

Groepsfoto Rock for Specials Genieten van optreden Rock for Specials Voelen aan een vorm in buxus Bootje varen Een natuurwandeling

Huishoudelijke taken

Waar mogelijk kan je meehelpen in de dagdagelijkse bezigheden van het huis: strijken, hulp in de keuken,...


Bewonersvergadering

In de twee-wekelijkse bewonersvergadering word je ge´nformeerd over de werking. Hier kan je je mening over het reilen en zeilen in huis kwijt.